Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: ما در ملاقاتی که با رئیس‌جمهور داشتیم، بر لزوم اجرای صحیح قانون تسهیل فضای کسب‌وکار در کشور تأکید کردیم. رئیس‌جمهور نیز در مصاحبه‌ای که اخیراً داشتند تأکید کردند که با دستگاه‌های خاطی برخورد می‌شود و حتی تا سر حد عزل مدیران هم پیش می‌روند تا قانون مورد بحث اجرا شود.

محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، درباره آثار حمایت از درگاه ملی صدور مجوزها در کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اظهار کرد: نام امسال از سوی مقام معظم رهبری تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین گذاشته شده و اگر بخواهیم نام سال جدید از حالت شعار خارج شود و صرف بنر، سربرگ و نباشد، باید به حمایت عملی از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان بپردازیم و به افزایش اشتغال اقدام کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانش‌بنیان بودن کسب‌وکارها باعث می‌شود که ارزش‌افزوده کالاها و سرانه درآمد ملی به‌صورت نجومی بالا برود.

وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در راستای حمایت از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اشتغال آفرینی در کشور، قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار و صدور مجوزها از طریق درگاه ملی مجوزها را تصویب کرد. وزیر اقتصاد نیز با جدیت این موضوع را دنبال کرد تا درگاه ملی مجوزهای کشور راه‌اندازی شد.

این نماینده مجلس افزود: اگر دستگاهی در زمینه استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور مرتکب تخلفی شود، شدیداً با آن برخورد می‌شود رئیس‌جمهور نیز طی ملاقاتی که با وزیر اقتصاد داشت و بازدیدی که از درگاه ملی مجوزهای کشور به عمل آورد، بر اهمیت استفاده از این درگاه تأکید کرد. به‌طورکلی، تسهیل شروع کسب‌وکارها کمک می‌کند تا شعار امسال تحقق یابد.

نقدعلی گفت: برخی دستگاه‌ها در حال حاضر منافعی دارند که نمی‌خواهند آنها را از دست بدهند. بعضی به‌خاطر شفاف نبودن شرایط از این فضا سوءاستفاده می‌کنند و احتمالاً در برابر اجرای قانون استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور مقاومت خواهند کرد. برخورد با آنها به دولت برمی‌گردد که در مقابل آنها کوتاه نیاید.

وی ادامه داد: ما در ملاقاتی که با رئیس‌جمهور داشتیم، بر لزوم اجرای صحیح قانون تسهیل فضای کسب‌وکار در کشور تأکید کردیم. رئیس‌جمهور نیز در مصاحبه‌ای که اخیراً داشتند تأکید کردند که با دستگاه‌های خاطی برخورد می‌شود و حتی تا سر حد عزل مدیران هم پیش می‌روند تا قانون موردبحث اجرا شود.

این نماینده مجلس افزود: تلاش بر این است که عدم شفافیت، رانت‌ها و امضاهای طلایی ای که در موضوع مجوزها مطرح است، سامان داده شود و مشکلات برطرف شود. این‌ها مسائلی است که مردم را ناراضی کرده است و باید برای رفع آنها اقدام شود. مجلس نیز به وظیفه نظارتی خودش در زمینه اجرای قانون استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور عمل خواهد کرد و اگر جایی متوجه شویم که سیستم اجرا سستی دارد، حتماً با آن برخورد می کنیم. این قانون باید به صورت تمام و کمال به اجرا گذاشته شود و هیچ بخشی از آن نباید زمین بماند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس خاطرنشان کرد: بهترین ضمانت اجرایی ای که در قانون برای استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور در نظر گرفته شده این است که اگر دستگاه‌ها در موعد مقرر مجوز را صادر نکردند، متقاضیان می‌توانند بدون مجوز کسب‌وکارشان را شروع کنند. همچنین این امکان وجود دارد که درگاه به‌صورت اتومات به ارائه مجوز اقدام کند. به‌این‌ترتیب، اگر دستگاهی در صدور مجوزهای تأیید محور کوتاهی کند، خودش ضرر می‌کند و متقاضیان تعهدی ندارند که معطل مجوز شوند.

به گفته نقدعلی، یکی از مزایای درگاه ملی مجوزهای کشور این است که متقاضیان می‌دانند برای دریافت مجوز چه روندی را طی خواهند کرد. در این شرایط، شفافیت در فضای کسب‌وکار بالا می‌رود و تکالیف اضافی بر متقاضیان تحمیل نمی‌شود.

به گزارش راه دانا؛ ایجاد رونق اقتصادی طی چند سال گذشته به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های حاکمیتی ایران بدل شده است. به‌طوری‌که نام‌گذاری سال‌های اخیر از سوی مقام معظم رهبری نیز همگی بر امر تولید تأکید داشته‌اند. اما واقعیت این است که ما به لحاظ کسب‌وکار در جهان رتبه خوبی نداریم و شرایط موجود به فرار سرمایه‌ها منجر شده است.

روش‌های سنتی صدور مجوزها که در یک‌روند طولانی و غیرشفاف صورت می‌گیرد، یکی از مهم‌ترین مشکلات است. برای حل این معضل، مجلس شورای اسلامی قانون تسهیل فضای کسب‌وکار را تصویب کرده است که شامل استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور است. به عقیده بسیاری از کارشناسان استفاده از یک پنجره واحد برای صدور مجوزها تا حد زیادی از مشکلات فعلی حوزه کسب‌وکار می‌کاهد. اما دغدغه مهم این است که این قوانین در عمل به‌درستی اجرا شوند و نتیجه موردنظر به دست آید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فضای کسب وکار صدور مجوزها قانون تسهیل دانش بنیان رئیس جمهور دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۸۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور ۴۹۴۰ شناسه یکتا برای پروانه کسب‌های کاغذی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی از صدور ۴۹۴۰ شناسه یکتا برای پروانه کسب کاغذی و قدیمی در استان خبر داد.

محمد رحمانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از آبان ماه ۱۴۰۱ صدور شناسه های یکتا در درگاه ملی مجوزها آغاز شد و از آن زمان تا کنون برای همه کسب و کارها شناسه یکتا صادر می شود تا مجوزهای کاغذی و قدیمی حذف شود.

وی با تاکید بر اینکه طبق قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، همه فعالیت‌های اقتصادی که به هر نحو کسب درآمد دارند، باید شناسه یکتا داشته باشند، تاکید کرد: بسیاری از خدمات دولت، الکترونیکی شده و به همین دلیل مجوزهای کسب و کار و فعالیت های اقتصادی نیز باید الکترونیکی شود تا بتوانند از مزایای آن بهره مند شوند.

وی بیان کرد: با حذف مجوزهای قدیمی و کاغذی، مشخصات همه فعالان اقتصادی برای دولت شفاف می شود و از مزایای آن ها برای اخذ تسهیلات و... همانند قبل اما به صورت الکترونیکی بهره مند خواهند بود.

رحمانی با اشاره به اینکه خراسان شمالی در حال حاضر رتبه ۱۵ کشور را در حذف پروانه های کسب قدیمی و کاغذی دارد، گفت: حدود ۳۰ هزار واحد صنفی در این استان فعال است که حدود ۱۵ درصد از آن ها برای تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا اقدام کرده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه اصناف و فعالان اقتصادی براساس قانون باید برای دریافت خدمات مختلف شناسه یکتا داشته باشند، ادامه داد: اصناف و فعالان اقتصادی تا ۲۶ اردیبهشت ماه جاری برای دریافت شناسه یکتا مهلت دارند تا اقدام کنند. پس از این تاریخ نیز مجوزهای کاغذی بی اعتبار خواهد بود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی افزود: در راستای تسهیل این فرآیند برای کسبه، روز گذشته میز خدمت تبدیل رایگان مجوزها و پروانه کسب های قدیمی به مجوزهای الکترونیک به این محل واقع در میدان کارگر بجنورد دایر شد.

وی تصریح کرد: صاحبان مشاغل همچنین می توانند برای دریافت شناسه یکتا علاوه بر امکان مراجعه به اتاق اصناف شهرستان ها، از طریق موبایل یا رایانه به درگاه ملی مجوزها به آدرس www.mojavez.ir مراجعه کنند و به صورت رایگان برای مجوزهای قدیمی خود شناسه یکتا دریافت کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • صدور ۴۹۴۰ شناسه یکتا برای پروانه کسب‌های کاغذی در خراسان شمالی
  • دو قانون مصوب مجلس به دولت ابلاغ شد
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • تبدیل ۳۲ درصد مجوزهای کاغذی به الکترونیکی در لرستان
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • تعداد داروخانه‌های شهرستان خوی به ۲ برابر افزایش یافت
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند